Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. 11. 2008

Jak jsme šli na Cimrmany...

Tak jsme se v září rozhodli, že je jedinečná příležitost (dokud nemáme školu ani práci), že bychom si mohli jít vystát frontu na cimrmany. Kdo to neznáte, věřte, že to není jen tak! Jeden den v měsíci probíhá vždy předprodej na měsíc následující. V osm hodin ráno začnou vydávat pořadová čísla, na která si pak odpoledne můžete jít koupit vstupenky. Pořadových čísel vydávají asi 240 (cca) a na každé se dají koupit 4 vstupenky. Logické je, že čím dřív příjdete, tím lepší máte číslo a tím si můžete vybrat lepší lístky, lépe řečeno, tím vyšší máte šanci, že ještě nějaké lístky budou.

Z doslechu jsme věděli, že není dobré otálet, proto jsme vstali už ve tři hodiny, v půl čtvrté vyjeli a ve čtyři hodiny ráno jsme se úspěšně zařadili do fronty před žižkovským divadlem jako 34. a 35. v řadě. (Mimochodem odhadem bylo před osmou ve frontě tak 270 lidí, takže na ty poslední se zřejmě ani nedostalo.)

Čekaly nás tedy 4 hodiny čekání na jednom místě. První ve frontě stál stan, v němž to nocležníci vymysleli chytře. Pěkně se vyspali před divadlem, vstali před osmou, vzali čísla a měli vystaráno. Ve třech (s Martinem a s Jančou) a s termoskami horkého čaje se i 4 hodiny daly v pohodě přečkat a tak už to teď zpětně považujeme za příjemné a dobrodružné okořenění tohoto kulturní zážitku.

Koupili jsme každý dva lístky na Akt a dva lístky na veřejnou generálku nové hry "České nebe". Na Akt jsme vyrazili 7.10. večer a bylo to úžasné, neboť vidět tyto velikány českého divadla na živo na scéně je k nezaplacení (mimochodem měli jsme studentské lístky za 100 korun na balkón a bylo krásně vidět). Výhodou i nevýhodou zároveň bylo, že už to máme naposlouchané a místy i naučené. Byl to ovšem jedinečný zážitek.

A o týden později další jedinečný zážitek! 16. 10. odpoledne jsme sice se zpožděním, ale přece, dorazili na veřejnou generálku Českého nebe. Těšili jsme se jak malí, protože komu se poštěstí vidět novou hru od cimrmanů a dokonce dřív než ostatní. A užili jsme si to!! Ještě sice u některých byla vidět nervozita a jistá dejmetomu "nezažitost" role, ale hra je to skvělá, vtipná a prostě jako vždycky, na jedničku! Takže jsme se nasmáli a hlavně, máme co vyprávět vnoučatům!!!
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář